Questões de vestibular em inglês


Simulado com 60 questões + gabarito

1. (PUC-PR-2009)

Why Breakfast Counts 
Two new studies show that people who eat more at breakfast eat less during the day and gain less weight than people who skip breakfast. A United Kingdom study that analyzed 6,764 people found that those who ate less than 11 percent of their total daily calories before lunch time gained almost two kilos over 4 years, while those who had 22 to 50 percent of their daily calories at breakfast gained about one kilo only. 

(Source: Adapted from Good Housekeeping. July 2008. p. 41.) 

The results of the study show that
a) the less you eat, the more you lose weight.
b) 11 percent of the total daily calories should be eaten after noon.
c) people who eat more calories at breakfast gain less weight over the years.
d) 22 to 50 percent of the people do not have breakfast.
e) people who eat breakfast are healthier.


2. (Mack-SP-2009) 

Gastronauts 
Shrimp cocktail. Tortellini. Chocolate pudding cake! The International Space Station crew eats well, and soon they'lI have even more choices. In late 2008 Japanese astronaut Koichi Wakata will blast off on Expedition 18 along with some delicacies devised by the Japan Aerospace Exploration Agency for a test. His picks will later join the menu. Cooking space food is no small task - it must be shelf stable (no refrigerator up there), nutritious, and fit for zero gravity (salt and pepper are in liquid form as specks would float around). 
Food containers are fastened to trays. 
Astronauts sip liquids with a straw or dig into solids with forks and spoons. The new eats pose new issues. "For ramen," says Wakata, "I would definitely like to use chopsticks." 

(by Catherine L. Barker. www.nationalgeographic.com/magazine ) 

According to the text,
a) some kinds of delicacies are already part of the space menu.
b) ramen is eaten with chopsticks in space.
c) astronauts can choose the kind of food they wish to cook in space.
d) gravity is a big issue in space, for only forks and spoons can be used at meal times.
e) chocolate pudding and tortellini are seldom sipped with a straw.


3. (PUC-PR-2009) 

On a tour of an old European castle, a young American visitor becomes very nervous. 
Finally the elderly tour guide, noticing how jumpy she is, tries to reassure her. 
"Don't worry," he tells her. "I've never seen a ghost in all the time I've been here." 
"And how long is that?" asks the tourist. 
"About 400 years." 

(Source: Reader's Digest, July 2008, p. 77.) 

Based on the text we can affirm that:
a) The castle is 400 years old.
b) The elderly guide is a ghost.
c) The young European visitor is nervous.
d) The guide has been in the American castle for about 400 years.
e) The guide has seen ghosts before.


4. (Mackenzie-SP)



The proverb "Better safe than sorry", used by Garfield, 

a) states that it is not wise ar polite to say something. 
b) explains that if someone gives you something, you should not complain about what you get. 
c) defines that doing something late is better than not doing it. 
d) tells us that we should not trust an opponent who offers to do something nice for us
e) advises you to be cautious; if you are not, you may regret it. 


5. (Mackenzie-SP-2009) Observe the cartoon and answer the questions which follows. 


According to Snoopy, 

a) Woodstock used to carry messages to headquarters. 
b) Woodstock could have been a carrier pigeon. 
c) Woodstock was brave and didn't talk even when he was tortured. 
d) Woodstock could talk a little when he was small. 
e) Woodstock has never been captured by enemies. 

6. (PUC-PR-2009) 

Our vision is a world without hunger and malnutrition - a world in which each and every person can be assured of having the food they need to be healthy and well-nourished. Our vision is a world which provides for and protects the welfare and human dignity of all its people. A world in which all children can grow, learn and flourish, developing into healthy, active, caring members of society. 
While many achievements have been made in alleviating hunger and malnutrition worldwide, we still fall very far short of having a world in which all people can be free from hunger. We see education and information on issues related to world hunger, food security and nutrition as key success factors for making this global vision a reality. Thus, we focus our efforts on the young and their teachers. 

(Source: <www.feedingminds.org>.) 

According to the text, hunger and malnutrition: 
a) have been alleviated but a lot has yet to be done to eliminate them. 
b) can be eliminated by teachers who focus their attention on the older generations. 
c) will be eliminated in 5 years. 
d) are no longer a global problem. 
e) have been caused by a global vision. 

7. (Mackenzie-SP-2009) Observe the cartoon and answer the questions which follows. 


In the story above, Garfield: 
a) is practicing kitty door smashing. 
b) wonders what to do after killing the mailman on the sidewalk. 
c) is testing his running skills around the house. 
d) believes Mach 2 is considered federal offense. 
e) is afraid of being caught by the mailman. 


(Mackenzie-SP-2009) 

Grow Your Own Teeth 
Recent advances in stem cell researeh are giving older people the hope that they may soon be able to throw away their dentures in favor of the real thing. If this dental dream ___(I)____ a reality, stem cells ____(II)____ taken from the patient, cultured in a lab and then reimplanted under the gum in the patient's jaw where the tooth is missing. A healthy tooth is expected to grow in two months. British scientists have already successfully experimented on mice, and similar experiments in humans are expected to get underway shortly. 

(www.speakup.corn.br>) 


8. According to the text, it's NOT correct that: 
a) missing teeth can be replaced by real gum in 2 months. 
b) people may now expect to have real teeth in the future. 
c) stem cells are the key element in the reconstruction of real teeth. 
d) experiments have already happened and new ones will soon take place. 
e) the replacement of dentures will be under way in no time. 

9. The words that properly fill in blanks (I) and (II), in the text, are: 
a) became and will be. 
b) had become and would have been. 
c) will become and will be. 
d) becomes and will be. 
e) would become and were .

10. (PUC-PR) Tick the only incorrect statement: 
At home, the Japanese are on the verge of a war of the sexes. Half of women 25 to 29 are single, and 66 percent of all men in the same age group have yet to marry. Why don't they wed and have kids? For one thing, young japanese women have more education than their mothers had, as well as more career opportunities. At the same time, Japanese men continue to be slackers around the house. (Studies show that they do far less housework than men in the United States and Europe.) "Many men are for gender equality in principle but against it at home," says Nishioka, explaining one reason she's reluctant to become a mother. 
(Newsweek, May 19, 1997.) 
a) Japanese men are usually reluctant to do the housework. 
b) Japanese girls have more education than their mothers had. 
c) Japanese girls have more career opportunities than their mothers had. 
d) 66% of men between 25 and 29 are single in Japan. 
e) Japanese men marry women of the same age group.



Gabarito
1C | 2A | 3B | 4E | 5B | 6A | 7C | 8A | 9D | 10D

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...